top of page

 

הבלון בורח?

 

החלקה של בלון האפי-נו החוצה מהנרתיק בזמן אימון מתרחשת לעיתים כאשר מתאמנים בתנוחה שהופכת את פתח הנרתיק לצוואר בקבוק בלתי אפשרי או כאשר מכווצים מבלי דעת שרירים הדוחפים אותו החוצה מהנרתיק.

 

תנוחה שמעודדת את החלקת הבלון החוצה יכולה להיות קשורה עם שני פרמטרים: התנוחה החיצונית, שבה שוהה הגוף כולו, והתנוחה הפנימית, שהיא למעשה מנח הבלון בתוך הנרתיק.

 

כאשר גוף כולו נמצא בתנוחת חצי שכיבה ישיבה, לוחצת את הקוקסיס, שהיא חלק הקצה של עצם הזנב, פנימה כלפי פי הטבעת והנרתיק, מה שהופך את פתח הנרתיק מעוך וגורם לו לדחוק החוצה את הבלון. 

 

בשכיבה על הצד
 

כדי למנוע זאת מומלץ מאד להיעזר בשעת האימון בתנוחת השכיבה על הצד כשהישבן נתמך מאחורי האגן בכרית מייצבת. כך כל האגן חופשי ומצבו מקביל לזה שהוא מצוי בו בעמידה.

 

לגבי התנוחה הפנימית. לצורך ההסבר ניעזר בדימוי של ביצה קשה החצויה באלכסון. בדומה לביצה, גם לבלון יש מגוון צורות משיק אפשריות עם פתח הנרתיק. במקרה שהבלון נלחץ החוצה מפני שהאזור הקדמי של הנרתיק, אזור שפתיים הקטנות לוחץ עליו מאד, ניתן לשנות באמצעות הזזת החיבור הקשיח של קצה הבלון והצינור לצורת משיק אחרת, ולהמשיך ולבצע תיקונים קטנים עד תחושה נוחה.

 

משתמשות סיפרו לנו לא פעם שהצליחו להחזיק את הבלון במקומו בעזרת הצמדת הרגליים או באמצעות אחיזה ידנית חיצונית חזקה מאד בבלון. שתי השיטות האלו בעייתיות. כאשר הרגליים צמודות הבלון נבלע פנימה עמוק יותר אל הנרתיק והאימון הרלוונטי - של פתח הנרתיק ורצפת האגן, אינו מתבצע למעשה. כאשר מתאמנת שהבלון שלה נבלע פנימה תרצה 'ללדת' אותו, פתח הנרתיק שלה יחווה סימולציית לידה ללא כל הכנה! וזה אינו מצב רצוי.

 

גם אחיזה חיצונית ידנית חזקה בבלון מלמדת שהמנח שלו אינו תקין, ולמעשה מאמנת את הנרתיק במן 'לידה הפוכה' - מצב שאף הוא בלתי רצוי.

 

נבלע פנימה?

 

לגבי בלון שקופץ החוצה: כלל הזהב אומר שבלון בורח צריך להכניס בפעם הבאה מעט יותר עמוק. כדי להבין מדוע צריך לנפח את הבלון בטרם האימון בהתאם להוראות מחוץ לגוף ולהבין שהדינמיקה הזו תקפה גם תוך כדי האימון. צריך להתאים לכך את האימון שבפנים. בזמן הניפוחים יש לבצע תיקונים הקטנים עד להגעה לתנוחה הרצויה של הבלון - נקודת האיזון בה אינו בלוע לתוך הנרתיק אך גם אינו קופץ החוצה.

 

בכל מקרה, כשאת מגיעה לנקודת ההשהייה של האימון בחלקו השני משכי בעדינות מעט מן הבלון (בעזרת החיבור שלו לצינור) החוצה, לאט  ובזהירות, עד שתרגישי את ההתנגדות הגדולה של שריר רצפת האגן. זה משחק עדין של מציאת נקודת האיזון.

 

לעיתים נשים שהבלון ברח להן סיפרו שלתחושתן הנרתיק שלהן 'קצר מדי'. הנרתיק אבן מתקצר מעט בתנוחות כריעה ועובר, ובכל מקרה כאשר הברכיים משוכות כלפי מעלה – כלפי החזה או בתי השחי. לכן, תנוחות אלו אינן מומלצות לאימון, משום שהן מסייעות לבלון להיפלט ואינן מסייעות לך לשמור על המיקום הנכון שלו בשלב ההשהיה.

 

זכרי כי הנרתיק ארוך יותר בשכיבה כשהברכיים מקופלות מעט (לא עוברות את זוית התשעים מעלות) וזה אינו משנה אם את שוכבת על הגב או על צדך.

 

 

 

bottom of page